Excelsior pakt puntje tegen Volendam, maar toch tevredenheid

21 August 2021, 09:57 uur
ANP
Marinus Dijkhuizen.

Excelsior Rotterdam pakte vrijdagavond thuis tegen FC Volendam een verdiend punt. Er had misschien zelfs wel meer ingezeten dan de 1-1 die na 94 minuten voetbal op het scorebord stond, maar desondanks was iedereen na afloop tevreden, vooral met wat de ploeg het thuispubliek liet zien.

Na een sterk half uur van Excelsior met verschillende kansen werd een schot van Thijs Dallinga nog geblokt, maar vijf minuten voor rust was het alsnog raak. Het was een scrimmage voor het doel van FC Volendam en pas in derde instantie verdween de bal via Dallinga in het doel: 1-0. Het stadion ontplofte, waarmee duidelijk werd dat de supporters het nieuwe Excelsior in hun harten hebben gesloten. De gelijkmaker van Robert Mühren kort voor rust was een domper, al was het wel een fraaie treffer van de spits van FC Volendam.

Excelsior Rotterdam was niet geschrokken, zo bleek na de rust. Sterker: de Kralingers kwamen zeer sterk uit de kleedkamer en drukten FC Volendam terug. Het overwicht leverde veel kansen op, maar geen doelpunten. ''In de slotfase was het pijpje leeg’’, erkende Marinus Dijkhuizen na afloop van de wedstrijd. Wel had hij weer met tevredenheid naar zijn team gekeken vanavond: ''We maken progressie en de overwinning van vorige week tegen Roda JC heeft het team goed gedaan. Er was veel energie, we voetbalden lekker vooruit, alleen hebben we iets te veel kansen nodig. Maar we hebben een leuk team, dat echt met elkaar werkt. Het kan best wel eens iets leuks gaan worden’’, stelde hij tevreden vast.