mainImage

Excelsior laat Heracles opnieuw kansloos; nu finale tegen ADO

Marinus Dijkhuizen.
21 mei 2022, 22:45 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Excelsior strijdt komende week met ADO Den Haag over twee duels (dinsdag uit en zondag thuis) om promotie naar de Eredivisie. De Kralingse ploeg van Marinus Dijkhuizen versloeg de Almeloërs met 1-3 en hierdoor is Heracles na 17 jaar gedegradeerd uit de Eredivisie. Excelsior was drie dagen eerder in de thuiswedstrijd al met 3-0 te sterk. Teleurgestelde supporters van Heracles gooiden in de slotfase vuurwerk op het veld, waardoor het spel nog een tijdje stil lag.

Heracles behaalde in 2005 de titel in de eerste divisie en eindigde daarna, tot dit seizoen, nooit lager dan de vijftiende plek op het hoogste niveau. Twee keer werd de club uit Overijssel zelfs zesde, met Europees voetbal in 2016 tot gevolg.

Ook dit seizoen leek Heracles zich bijtijds veilig te spelen. De laatste drie duels, tegen directe concurrenten, gingen echter allemaal verloren. Met 34 punten zakte Heracles op de slotdag van de competitie naar de zestiende plaats, met deelname aan de play-offs tot gevolg.

Heracles stuurde trainer Frank Wormuth na de laatste speeldag verrassend weg, maar het gewenste effect bleef uit. Excelsior liet Heracles in Rotterdam kansloos, waardoor de tweede ontmoeting al van veel spanning was ontdaan.

Onder leiding van interim-trainer René Kolmschot probeerde Heracles het in de return uiteraard nog wel. Luca De La Torre zorgde in de 18e minuut voor het eerste gevaar. De middenvelder zag zijn schot via een speler van Excelsior naast gaan.

Na een klein half uur spelen was het toch raak voor Heracles, dat speelde in een stadion dat bij lange na niet vol zat. Alleen seizoenkaarthouders en sponsoren waren welkom. Sinan Bakis kopte raak uit een vrije trap van Bilal Basacikoglu.

Excelsior zorgde in de 38e minuut voor het eerste gevaar. Kenzo Goudmijn raakte de buitenkant van de paal.

Kort na rust stond Goudmijn alsnog aan de basis van de gelijkmaker. De middenvelder stuurde Julian Baas weg, die vervolgens topscorer Thijs Dallinga in staat stelde gelijk te maken. Die vroege treffer haalde de hoop weg bij Heracles, dat na ruim een uur spelen zelfs op achterstand kwam. Mats Wieffer kopte raak uit een vrije trap van Baas. In de 83e minuut scoorde ook invaller Nikolas Agrafiotis nog.

Excelsior speelde in het seizoen 2018-2019 voor het laatst in de Eredivisie.

 


Foto: ANP