Ex Feyenoord-duo blijft bij Go Ahead Eagles

7 January 2020, 21:11 uur
Sport
mainImage
Van Dop (l), met Bosvelt (inzet)

Go Ahead Eagles heeft de contracten van technisch manager Paul Bosvelt en algemeen directeur Jan Willem van Dop verlengd tot 2022. Het oud Feyenoord-tweetal moest na de degradatie in 2017 en het teleurstellend verlopen seizoen daarna weer zorgen voor "rust, stabiliteit en continuïteit".

"Daar zijn we hard mee aan de slag gegaan", aldus Van Dop, die in de periode van voorzitter Jorien van den Herik eerst financieel, later algemeen-manager bij Feyenoord was. "Onrust kan altijd op de loer liggen, zeker in een voetbalbedrijf. Neem afgelopen zomer: net geen promotie en een onverwachte zoektocht naar een nieuwe trainer. Ook toen kwam het teamgevoel duidelijk naar voren."

De 49-jarige Bosvelt, die bij Go Ahead al assistent-trainer en speler was, heeft het naar zijn zin als technisch manager. "Twee aspecten spreken mij met name aan", legt de voormalig international uit. "Allereerst het feit dat het bij Go Ahead Eagles is. Ten tweede de vele uitdagingen die er op het technische vlak liggen. Ik zie ernaar uit hier ook de komende jaren aan bij te dragen."

Momenteel staat Go Ahead vijfde in de eerste divisie. De club uit Deventer heeft pas twee keer verloren.