Edwin van der Sar krijgt Eredivisie Oeuvre Award

29 August 2024, 13:29 uur
Sport
mainImage
ANP

Edwin van der Sar wordt onderscheiden met de Eredivisie Oeuvre Award. De 53-jarige oud-doelman krijgt de prijs maandag tijdens de Eredivisie Awards in Utrecht.

Het is de vierde keer dat de Eredivisie CV de prijs uitreikt. Hij is bedacht om persoonlijkheden te eren die van grote waarde zijn (geweest) voor het Nederlandse voetbal. Arjen Robben, Wim Jansen (postuum) en Louis van Gaal gingen Van der Sar voor.

"Van der Sar is een winnaar met een prijzenkast vol zilverwerk waar menig verzamelaar, juwelier of museum jaloers op is. Hij heeft het allemaal niet cadeau gekregen, maar moest er keihard voor vechten. Van der Sar grossierde in titels en lange tijd zag hij alles wat hij aanraakte, veranderen in goud of winst", licht Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, de keuze toe.

Oranje

Van der Sar begon zijn profloopbaan bij Ajax. Daarna kwam de keeper uit voor Juventus, Fulham en Manchester United. Van der Sar kwam 130 keer uit voor Oranje.

Na zijn profloopbaan werkte Van der Sar bij Ajax als directeur marketing en in 2016 werd hij benoemd tot algemeen directeur. In mei vorig jaar nam hij afscheid.
 

 


Door: ANP