Diego Maradona (60) overleden na hartstilstand

25 November 2020, 18:03 uur
Sport
mainImage
ANP
Diego Maradona.

De voormalige stervoetballer Diego Maradona is op 60-jarige leeftijd overleden. De Argentijnse volksheld stierf na een hartstilstand. Dat heeft zijn advocaat bevestigd kort nadat diverse nationale en internationale media het overlijdensbericht van de wereldberoemde Zuid-Amerikaan naar buiten hadden gebracht.

Maradona werd op 2 november in een ziekenhuis in La Plata opgenomen met een gammele gezondheid. Bij hem werden verschijnselen van bloedarmoede en uitdroging geconstateerd. Een gevolg van psychische klachten, aldus zijn lijfarts.

Maradona onderging een dag later in een ander ziekenhuis, in Olivos, gelegen ten noorden van Buenos Aires, een spoedoperatie. Bij de voormalige wereldkampioen werd tijdens een twee uur durende ingreep een bloedstolsel in zijn hersenen verwijderd.

Revalidatiekliniek

Hij moest nadien nog een aantal dagen in het ziekenhuis blijven, omdat hij zich soms verward voelde. Dat kwam volgens zijn lijfarts door "onthouding" vanwege een alcoholverslaving.

Ruim een week na zijn opname in het ziekenhuis werd Maradona overgebracht naar een revalidatiekliniek. Daar zou hij een afkickprogramma gaan volgen. Na zijn opname in de kliniek werd het vrijwel stil rondom de legendarische Argentijn.

Cocaïneverslaving

Maradona werd tijdens en na zijn spelerscarrière getroffen door diverse kwalen. Een jarenlange cocaïneverslaving, hartproblemen en overgewicht zorgden voor een wankele gesteldheid, ook in mentaal opzicht.

Maradona vierde op 30 oktober zijn zestigste verjaardag. Hij liet zich toen nog even zien op het veld bij Gimnasia y Esgrima, de club uit La Plata waar hij als trainer werkte. Maradona maakte toen een broze en afwezige indruk. Hij moest door begeleiders van de club worden ondersteund.

Drie dagen voor zijn verjaardag ging Maradona voor de tweede keer in quarantaine, omdat een van zijn lijfwachten besmet was geraakt met het coronavirus. Begin oktober moest hij ook even thuis in afzondering nadat hij in contact was geweest met een speler die positief had getest. Voor zover bekend had Maradona het coronavirus in beide gevallen niet opgelopen.


Door: ANP