Dick Advocaat zet rem op 'blind aanvallen'

6 November 2019, 18:03 uur
Sport
mainImage

Feyenoordtrainer Dick Advocaat wil dat zijn ploeg donderdag gedoseerd gaat aanvallen in de Europa Leaguewedstrijd tegen het Zwitserse Young Boys. "We moeten niet blind naar voren gaan stormen, maar compact spelen en genoeg mensen achter de bal houden. We mogen deze tegenstander niet onderschatten", aldus Advocaat tijdens de persconferentie in Rotterdam een dag voor de wedstrijd.

Advocaat en zijn staf zijn vooral bezig om te zorgen dat de spelers een "goede beleving" hebben. Dat is volgens hem de belangrijkste voorwaarde om resultaten krijgen: "Deze jongens hebben de kwaliteit om de wedstrijden te winnen. Aan de trainersstaf de taak om te zorgen dat de voorwaarden goed zijn."

Sinds Advocaat vorige week de leiding overnam van de opgestapte Jaap Stam trainde de selectie vier keer. "We gaan vooruit, alles kan zeker nog beter, maar het ziet er op de training aardig uit, en dat zeg ik niet zo gauw," aldus Advocaat, die bevestigde dat verdediger Eric Botteghin donderdag afwezig is vanwege een blessure en dat Tapia speelt op de plaats van de geschorste Leroy Fer.

Feyenoord verloor twee weken geleden met 2-0 in Zwitserland en staat laatste in groep G. Bij een overwinning van de Rotterdammers komt de ploeg gelijk met Young Boys in de stand en houdt Feyenoord kans op Europese overwintering in eigen hand.

Steven Berghuis, sinds afgelopen weekend de 'gekunstelde' aanvoerder van Feyenoord (critici zeggen: omdat hij belangrijk gevonden wil worden) hoopt dat het legioen donderdagavond het team een flinke duw in de rug geeft. "Als we nog wat willen in Europa, dan moeten we deze wedstrijd winnen. Ik verwacht niet dat de tegenstander heel anders zal spelen dan in de heenwedstrijd. We weten nu wat de zwaktes van Young Boys zijn. Daar zullen we van moeten profiteren. We hebben mensen in huis om het verschil te maken", aldus Berghuis eerder woensdag.