Dick Advocaat gaat vanaf nu niet meer mixen

16 August 2020, 17:00 uur
Sport
mainImage

Dick Advocaat stapt vanaf nu af van een steeds wisselend Feyenoord. Komend week in Dortmund stelt hij het elftal op dat hij thuis op papier heeft uitgetekend. Nog wel zonder Steven Berghuis. Naar verwachting van de Feyenoord-coach zal hij pas over veertien dagen kunnen aansluiten.

Over de matheid van Feyenoord thuis in de oefenwedstrijd tegen FC Twente (0-0) was Advocaat niet te spreken. Ook begreep hij dat de critici in de studio bij Fox goed hadden vastgesteld, dat er door de Rotterdammers veel meer energie in de wedstrijd gestoken had moeten worden.

‘’Maar verder moeten we niet alles gaan opzoeken om te kunnen zaniken’’, vond Advocaat. ‘’Ik had strijd willen zien. Dus als de mensen thuis een saaie wedstrijd hebben ervaren, dan moeten we de fout bij ons zelf zoeken.’’

Eerder in de studio had analist Mario Been had gezegd: ‘’Dit tempo kan je in de competitie niet hebben, maar als het straks om-het-eggie gaat, wordt het vanzelf anders.’’

De Feyenoord-supporters, die de wedstrijd thuis bekeken en druk actief waren op sociale media, rekenen zwaar af met de nieuwe aankoop Mark Diemers. Ze vonden hem traag, slordig en onopvallend.