Barendrechts Dagblad | Coronavirus spaart ook amateurvoetbal niet
mainImage

Coronavirus spaart ook amateurvoetbal niet

23 september 2020, 18:25 uur
Sport

In het nieuwe voetbalseizoen zijn al 100 wedstrijden van de eerste elftallen van amateurclubs afgelast. Dat komt vooral door corona-uitbraken onder spelers van de clubs, waardoor hun elftallen niet in actie konden komen. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij voetbalbond KNVB.

Wekelijks spelen zo'n 2500 eerste elftallen een wedstrijd tegen elkaar en het nieuwe seizoen is in het amateurvoetbal nu zo'n vier weken onderweg. Hoewel Nederland nog aan het begin lijkt te staan van een tweede coronagolf en de weersomstandigheden er vanaf nu ook niet beter op worden, maakt de KNVB zich nog geen zorgen over het uitspelen van de competities. In een reactie laat de bond weten dat de meeste wedstrijden al snel weer kunnen worden ingehaald en er nog voldoende vaste inhaalweekeinden beschikbaar zijn.

Een club die te maken kreeg met afgelastingen is Longa'30 uit Lichtenvoorde. Omdat er na kermisfeesten in het dorp meerdere leden klachten hadden, werd afgelopen weekend geen enkele wedstrijd gespeeld op het complex van de club. Volgens Leo Groeneveld, de voorzitter van Longa'30, loopt de club veel kantine-inkomsten mis door de coronacrisis. "Het wordt nog een flinke puzzel voor onze penningmeester".


Door: ANP | Foto: ANP