Barendrechts Dagblad | Coen Vermeltfoort de snelste in Barendrecht

Coen Vermeltfoort de snelste in Barendrecht

mainImage

Het weer zat de organisatie van de 49ste ronde van Barendrecht, met in het bestuur onder anderen Fred Meeuwissen en Klaas Orsel, zaterdag niet mee, maar de strijd was er niet minder om. Coen Vermeltfoort won de wielerronde van Barendrecht. De Brabander versloeg in de eindsprint Beau Duvigneau uit Zutphen, waarmee hij vijftig ronden aan de leiding had gereden.

Het duo was in de stromende regen ontsnapt uit het peloton, dat beide renners pas na de finish weer terug zag. In de finale probeerde Duvigneau nog wel aan de aandacht van Vermeltfoort te ontsnappen, maar de geroutineerde Brabander liet zich niet verschalken en boekte zijn elfde seizoenzege. Ook was hij al kampioen op het strand, een zege die hij in Rockanje behaalde.

Bij de vrouwen ging de zege naar Daniek Hengeveld, de 16-jarige renster uit Nootdorp ontsnapte in de slotfase uit het peloton en won met bij twintig seconden voorsprong. De sprint van de achtervolgers werd gewonnen door Melissa van der Peet uit Pijnacker voor de Duitse Daniela Gass uit Duitsland.

De uitslag staat hier   

 

 


Foto: Digitaaldagblad