mainImage

Coach Slot verlengt contract bij Feyenoord met één jaar tot 2025

Arne Slot.
24 juli 2022, 15:41 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Feyenoord heeft het contract met Arne Slot met één jaar verlengd. De trainer is nu tot de zomer van 2025 aan de Rotterdamse voetbalclub verbonden.

Slot begint aan zijn tweede jaar in De Kuip. Vorig seizoen leidde de 43-jarige voormalige middenvelder de club naar de finale van de Conference League, waarin met 1-0 werd verloren van AS Roma. In de Eredivisie eindigde Feyenoord als derde.

Slot werkte als trainer eerder bij SC Cambuur en AZ.

In februari werd het contract van Slot al met een jaar verlengd, tot 2024, doordat de club de optie in zijn contract lichtte. "Het onverwacht snelle succes van afgelopen seizoen sterkt me in de gedachte dat onze aanpak in Rotterdam goed kan werken", aldus de trainer. "Ik voel dat zowel binnen de club als bij de aanhang veel waardering is voor ons werk. Niet alleen vanwege de resultaten, maar vooral ook wat betreft de ontwikkeling van spelers en de aantrekkelijke, aanstekelijke manier van spelen waar de supporters zichtbaar van genieten. Na het vertrek van meerdere spelers ligt er nu de grote uitdaging ook voor komend seizoen weer te komen tot en bouwen aan een sterk en talentvol team."

Algemeen directeur Dennis te Kloese is blij dat Slot langer aan Feyenoord is verbonden. "In Arne zien we de juiste man om het eerste elftal de komende jaren te blijven leiden. Hij heeft op meerdere vlakken aangetoond een vakman te zijn en zowel op de korte als lange termijn grote ambities te koesteren met een werkwijze waarmee hij het maximale uit zijn elftal weet te halen", zegt hij.

 


Door: ANP | Foto: ANP