Botteghin jaar langer bij Feyenoord

22 July 2020, 13:08 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad

Eric Botteghin voetbalt ook komend seizoen bij Feyenoord. De 32-jarige Braziliaanse verdediger en de Rotterdamse club zijn het eens geworden over een nieuw contract tot medio 2021. Botteghin voetbalde al vijf seizoenen in De Kuip en had transfervrij naar een andere club kunnen vertrekken.

"Het had er lang de schijn van dat Eric ons zou verlaten. Maar ook nadat zijn contract op 1 juli was verlopen zijn we achter de schermen altijd in gesprek gebleven", vertelt technisch directeur Frank Arnesen. "Dat heeft zich uitbetaald: we kunnen minimaal nog een jaar beschikken over een echt clubicoon als Eric, die hier al vijf jaar zijn waarde bewijst. Daar mag iedereen volgens mij blij mee zijn."

Botteghin liet weten het gevoel te hebben niet klaar te zijn in Rotterdam. "Vorig seizoen waren we bezig met een geweldige reeks en bij iedereen leeft het gevoel dat we die komend seizoen willen doortrekken", aldus de centrale verdediger, die met Feyenoord in 2017 de landstitel veroverde.

Botteghin kwam eerder in Nederland uit voor FC Zwolle, NAC Breda en FC Groningen, voordat hij in 2015 de overstap maakte naar Rotterdam.


Door: ANP