Blessures zijn de grootste zorg voor Advocaat

27 July 2020, 15:56 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Na de eerste training van Feyenoord zei coach Dick Advocaat dat eventuele blessures zijn grootste zorg zijn. "Daar ben ik echt bang voor. Ik heb alle vertrouwen in deze selectie en hoop dat we de opgaande lijn van vorig seizoen kunnen voortzetten. Maar in de breedte zijn we er op achteruit gegaan."

Feyenoord is deze zomer elf voetballers kwijtgeraakt, onder wie vier internationals, vervolgde de geroutineerde trainer. "Dat is niet niks. Onze opzet was de belangrijkste spelers vast te houden. Vooralsnog is dat grotendeels gelukt. Daarnaast wilde ik vier versterkingen. Of dat na 'corona' haalbaar is, moet nog blijken."

Zijn vermoedelijk belangrijkste speler Steven Berghuis, hoewel nog niet helemaal fit, is nog wel in De Kuip te vinden. Maar of dat straks bij het begin van het seizoen nog zo is? "Ik durf het niet te garanderen", aldus Advocaat. "Hijzelf ook niet. Maar er moet wel een heel leuke club komen wil hij vertrekken."

"Een speler moet het gevoel hebben: dit is mijn club", vervolgt de voormalig bondscoach van Oranje. "En Steven heeft dat gevoel bij Feyenoord. Hij heeft een geweldig seizoen achter de rug, is aanvoerder en topscorer. Hij heeft het naar zijn zin hier."

Over waar Feyenoord staat, valt vooralsnog geen zinnig woord te zeggen. Advocaat: "Toen het seizoen wegens de coronacrisis werd afgebroken, waren we aan een geweldige opmars bezig. Dat heb ik van me afgezet. Het heeft geen zin in het verleden te leven. We hebben destijds hele goede wedstrijden gespeeld, maar soms wonnen we ook met geluk. In dat opzicht moet het wat stabieler. Dat kan, maar dan moeten we in dat hele drukke programma van straks niet te veel tegenslag krijgen."

Over de doelen voor het komende seizoen wilde Advocaat daarom niet al te veel zeggen. "In elk geval Europees voetbal spelen, dat lijkt me het minste. Maar meer kan ik er niet over zeggen. Het is van zo veel factoren afhankelijk. We weten niet wat er allemaal nog op ons afkomt."


Door: ANP