Bijlow en Damen bij einddag Keepersschool HW

12 July 2020, 16:35 uur
Sport
mainImage
Boven (rechts) Damen en Bijlow. Onder: Scholte (geheel links), en geheel rechts: Bijlow, Postma en Damen

Feyenoord-doelman Justin Bijlow en zijn collega Alessandro Damen van Excelsior hebben zondag op het veld van Spartaan ’20 de jaardiploma’s uitgereikt van de keepersschool Hoekse Waard van Sven Scholte. Ruim dertig talentvolle keepers kregen hun beoordelingsrapport na een laatste ochtend zwoegen over vijf ronden onder leiding van oud Aston Villa- en Wolverhampton Wanderers keeper Stefan Postma, nu keeperstrainer van de club waar hij zijn loopbaan begon: FC Utrecht. 

De grote keepersschool Hoekse Waard, die samenwerkt met Bert Jan Vaandrager van de Soccer Academy Spartaan ’20, geeft les aan de keepers van onder meer FC Utrecht, SHO, Binnenmaas, GOZ, Zinkwegse Boys, SSS en op Goeree Overflakkee met DBGC. De volledige staf van de keepersschool, inclusief de fysiektrainer en voedingsdeskundige, was op de slotdag op het hoofdveld van Spartaan '20 present.

Technisch-directeur is de Oud Beijerlander Sven Scholte, die als keeper de jeugdopleiding van Feyenoord en Sparta doorliep. Zelf heeft hij een leeftijdsgroep van FC Utrecht onder zijn hoede. 

Foto onder: Sven Scholte met Bijlow en Damen. Rechts: de Feyenoord-doelman met de kleinste Bijlow, zoon van zijn broer Joël.