Bezoek uit Barendrecht voor zieke Popovic

23 February 2019, 02:02 uur
Sport
mainImage
Beb van der Heijden, Sandor Popovic en Nico Tempelman

De Barendrechters Beb van der Heijden (ex Xerxes) en Nico Tempelman (oud pr-man van Puma) hebben in Roosendaal een bezoek gebracht aan de bijna 80-jarige Sandor Popovic, de oud-speler van Sparta, wiens gezondheid de laatste tijd te wensen overlaat. De Hongaar, die in 1960 op 21-jarige leeftijd het communistische bewind in zijn land ontvluchtte door na een wedstrijd van zijn club Ujpest FC in Oostenrijk niet met zijn medespelers naar zijn geboorteland terug te keren, lijdt aan de Ziekte van Alzheimer.

Als voetballer kwam Popovic via West-Duitsland in 1963 bij Sparta, waar hij slechts één seizoen actief was. Daarna bouwde hij zijn voetballoopbaan af bij Zaanstreek. Als trainer stond hij vanaf 1970 maar liefst bij 19 clubs onder contract. Hij begon bij Quick in Den Haag, trainde De Graafschap, NEC, Waregem, en eindigde negen jaar geleden bij RBC in Roosendaal, waar zijn diploma als dekmantel diende voor het veldwerk van de oud-Feyenoorder Peter van Vossen. Die overeenkomst duurde echter slechts zes dagen, omdat het bevlogen temperament van Popovic niet matchte met een ondergeschikte positie.  

Ook trainde de altijd veel pratende maar door zijn wonderlijke accent moeilijk verstaanbare Popovic in de regio Rotterdam onder meer RFC, Overmaas, SVV, Xerxes, Barendrecht en Excelsior. Hij is sinds de jaren zestig getrouwd met de Brabantse Corrie, die eerder was gehuwd met de oud-international Theo Laseroms (Sparta, Feyenoord).