Bestemming De Kuip moet perse atletiekbaan worden

12 October 2020, 16:11 uur
Sport

De Kuip eindigt in het aangepaste bestemmingsplan Feyenoord City pas als voetbalcomplex zodra het nieuwe volledig in gebruik is. Met volledig bedoelt de gemeente Rotterdam: dat er na ingebruikneming van het nieuwe stadion nog ruimschoots tijd overblijft voor de KNVB en de UEFA om aanpassingen te wensen en dat er tijdens die aanpassingen in nood gebruikt zou kunnen worden gemaakt van De Kuip. Pas daarna wordt het historische gebouw als voetbalcomplex uit het bestemmingsplan geschreven en komt er bestemming atletiekbaan voor in de plaats.

Waarom het sportveld binnen De Kuip geen tweeledige bestemming mag hebben (dus: atletiekbaan en voetbalveld) is een raadsel. Ook raadslid Tak (PvdA) wist daar geen antwoord op. ‘’Maar ik kan me niet voorstellen dat als er in het midden van de sintelbaan gras is, dat je er geen partijtje op mag voetballen’’, zei hij.

Over het aangepaste bestemmingsplan Feyenoord City volgt volgende maand een hoorzitting en wordt het in december in de gemeenteraad afgekaart. Komende donderdag behandelt de gemeenteraad trouwens de kritiek van de Rekenkamer op het nieuwe stadion.

Wel of geen definitief groen licht voor een nieuw stadion volgt pas wanneer de N.V. Stadion Feyenoord de financiering rond heeft - er is nog 50 miljoen te kort en de andere toegezegde miljoenen zijn slechts indicaties uit de periode vóór corona - en er verder strikte duidelijkheid bestaat over de toekomstige financiële positie van de bedrijfstak betaald voetbal (bvo Feyenoord) binnen het project.

Gemeente Rotterdam en Feyenoord City hebben een speciale uitzending gemaakt over de aanpassingen in het bestemmingsplan Feyenoord City, op basis van de ingediende zienswijzen. Omgevingsmanager Theo Kion en Monique Lammens van Rho adviseurs en Wilco Verhagen projectmanager Feyenoord City van gemeente Rotterdam leggen in deze video op een aantal onderwerpen uit hoe deze zijn toegepast, waaronder bouwhoogte Veranda en waarborging externe veiligheid en mobiliteit.