'Berghuis weet zelf wel wat hij verkeerd heeft gedaan'

19 February 2021, 16:02 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Feyenoord-trainer Dick Advocaat hoopt dat zijn spelers de uitschakeling in de KNVB-beker hebben verwerkt. De Rotterdammers gingen woensdag in de kwartfinale op pijnlijke wijze ten onder bij sc Heerenveen. Feyenoord verspeelde in de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd een voorsprong van twee doelpunten en verloor met 4-3.

"Ik heb mijn spelers verteld dat we verder moeten en dat er geen excuses meer zijn. We zitten niet meer in de beker en niet meer in de Europa League. Uit die toernooien kun je geknikkerd worden, maar het ging mij tegen Heerenveen meer om de manier waarop. Het heeft weinig zin daar heel lang bij stil te staan. We krijgen nu drie bepalende wedstrijden voor de rest van het seizoen", aldus Advocaat, die zondag met Feyenoord op bezoek gaat bij FC Twente. "We moeten nu voor de tweede plek gaan. Ik weet dat jullie als journalisten elke keer een verhaal moeten maken, maar uiteindelijk komt het ware verhaal pas na de laatste wedstrijd."

Aanvoerder Steven Berghuis speelde een negatieve hoofdrol tegen Heerenveen door bij een voorsprong van 3-1 tegen zijn tweede gele kaart aan te lopen. Advocaat sprak daarna niet apart met de aanvaller. "Deze speler is zo met zichzelf en het elftal bezig. Zo bezig om alles goed te doen. Berghuis is een winnaar. Hij weet zelf wel wat hij verkeerd heeft gedaan. Moet ik dan ook na iedere wedstrijd dat hij bepalend is geweest, zeggen dat hij het goed heeft gedaan?", zei Advocaat, die nog eens zei dat de nederlaag wat hem betreft totaal onnodig was. "Als je kijkt naar de persoonlijke fouten, dan schrik je wel. We hebben van onszelf verloren, niet van Heerenveen."

De uitschakeling is voor Advocaat geen reden om te denken aan een eerder vertrek dan het einde van het seizoen. "Ik heb mezelf voorgenomen dat ik tot het einde wil blijven. Ik zou het een slecht idee van mezelf vinden om weg te lopen", aldus de oud-bondscoach, die nog steeds geen goed woord over had voor het optreden van scheidsrechter Siemen Mulder tegen sc Heerenveen. "Eerst stond Björn Kuipers op deze wedstrijd. Ik begrijp niet, met alle respect, dat we dan een mindere scheidsrechter krijgen. Dat vind ik storend. Ik vond nou niet dat Mulder zijn beste wedstrijd floot, of wel?"


Door: ANP