Berghuis: 'Ik wil ook bij Oranje beslissend zijn'

7 October 2020, 23:39 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Berghuis

Steven Berghuis mocht zich woensdagavond weer eens laten zien als basisspeler in het Nederlands elftal. "Dit is waar ik keihard voor werk op de club, dit is wat ik wil", zei Berghuis bij de NOS. De aanvoerder van Feyenoord, met zes doelpunten in vier competitiewedstrijden de topscorer van de eredivisie, baalde dat hij zich in de verloren oefeninterland tegen Mexico (0-1) niet echt kon onderscheiden.

"Ik wil beslissend zijn, zoals ik ook op de club ben. Dat is helaas vanavond niet gelukt. Ik was wel naar dat moment op zoek", zei Berghuis, die in de Johan Cruijff ArenA wel de gevaarlijkste man bij Oranje was.

De rechtsbuiten werd na een uur spelen naar de kant gehaald door de nieuwe bondscoach Frank de Boer. "Ik moet mijn plek hier verdienen. Dat is wel een van mijn doelstellingen, om belangrijk te zijn voor mijn ploegen en echt iets toe te voegen. Ik ben steeds op zoek naar momentjes om het verschil te maken. Nu had ik één schot op doel, daar bleef het bij. Ik was naar net even wat meer op zoek."

Depay

Memphis Depay wilde niet al te lang stilstaan bij de nederlaag. "Laten we positief blijven", zei hij na afloop. "In deze samenstelling hadden we niet eerder gespeeld. Dan is het even wennen."

Bovendien waren er ook wel pluspunten. Depay: "In bepaalde fases liep het wel wat beter. Het is ook belangrijk dat jongens hebben kunnen debuteren en ervaring op hebben gedaan. Maar het is natuurlijk lastig dat veel spelers ontbreken die er normaal wel bij zijn. Maar zondag spelen we weer, tegen Bosnië. Dan gaat het beter."

"Van mijn kant had het ook wel wat beter gekund", bekende Depay. "In de slotfase schiet ik nog op de lat, maar die bal had er wel in gemogen. Ik kijk daarom toch een beetje met een teleurgesteld gevoel terug."