Barendrecht laatste, maar ontvangt VVSB

31 March 2019, 15:50 uur
Sport
mainImage
Cees Bakker

Barendrecht begint zaterdag als hekkensluiter van de Tweede Divisie aan de degradatiekraker tegen VVSB. De rood-witten verloren in Spakenburg met 3-0 van IJsselmeervogels en zagen de concurrent uit Noorderwijkerhout later op de avond winnen van de blauwen uit Spakenburg. VVSB wipt zo over Barendrecht heen en staat zaterdag bij de aftrap op De Bongerd twee punten voor. De ploeg van Jack van den Berg kan die laatste plaats dus zaterdag alweer teruggeven aan VVSB.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg kon zaterdag ook de geschorste Jeffrey Aarts aan het lange lijstje van afwezigen toevoegen. Toch stonden er elf mannen aan de aftrap op de Westmaat.

Helaas ging het al snel fout. Na zeven minuten mocht Maikel de Harder de 1-0 laten aantekenen. Voor de zoveelste keer dit seizoen liep Barendrecht tegen een snelle achterstand aan.

Omdat de Vogels na lieten door te drukken, kwamen de bezoekers langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Yarick Dorst ging naast, een kopbal van Max van Dijk werd van de lijn gehaald, al beweerden sommige kijkers dat de stuiter eroverheen zou zijn geweest. Ook een vrije trap van Delano a Cohen miste maar net het doel. Doelman Lee Quincy Cheuk-A-Lam bewees opnieuw een betrouwbare sluitpost te zijn, met een serie reddingen hield hij Barendrecht in de race.

Ook na de rust klopten de rood-witten regelmatig aan de deur van IJsselmeervogels. Weer zorgde een vrije trap van A Cohen voor gevaar, net als een vrije kopkans voor Ilyas Oulad-Ali, maar zonder succes.

Een kwartier voor tijd volgde uit een tegenstoot de genadeslag. Danny van den Meiracker zorgde, al dan niet voorafgegaan door een buitenspelgeval, voor de 2-0. Dat het daarna ook nog 3-0 werd, door De Harder, was alleen nog maar van belang voor de statistieken.

IJsselmeervogels – Barendrecht 3-0 (1-0)
7. 1-0 De Harder, 73. 2-0 Van den Meiracker, 83. 3-0 De Harder.
Scheidsrechter Thijs, gele kaart: Salhi (Barendrecht).
Opstelling IJsselmeervogels: Schaap; Justiana, Van Leijenhorst, Van Diermen, Buitenhuis; Van Riel, Nejmi (60. Carmelia), Van de Laar (76. De Ruiter), De Harder; Akla (62. Zschusschen) en Van den Meiracker.
Barendrecht: Cheuk-a-Lam; Almeida, Van Deelen, Van Dijk, Oulad-Ali; Dorst, A Cohen, Dabaghian (65. Krolis); Martijn (81. Bakour), Mourits en Salhi (46. Khaldi).