Barendrecht opent zaterdag in Nijkerk

23 August 2019, 13:40 uur
Sport
mainImage
Cees Bakker

Het eerste elftal van BVV Barendrecht begint zaterdag het nieuwe competitieseizoen in Nijkerk. De rood/witten, die deze jaargang uitkomen in de Derde Divisie, gaan zaterdag op bezoek bij Sparta Nijkerk.

Trainer Jack van den Berg zag zijn ploeg afgelopen zaterdag een comfortabele bekerzege boeken tegen RKSV Wittenhorst. Barendrecht won met liefst 6-0 en behaalde daarmee een overtuigende zege op de zondag-eersteklasser. De ruime bekerzege volgde op een wisselende voorbereiding, waarin Barendrecht alleen van Smitshoek won, twee gelijke spelen boekte en drie keer onderuit ging. Barendrecht heeft bij de competitiestart bovendien nog steeds te maken met de naweeën van de blessuregolf die de Bongerdbewoners vorig seizoen teisterde. Danny Monster, Daniël Esajas, Delano a Cohen en reservekeeper Lee-Quincy Cheuk A Lam hebben nog een lange weg te gaan, Emilio Samsey en Ramy Salem zijn op de weg terug maar nog niet wedstrijdfit. Barendrecht kan bij de seizoensstart derhalve nog niet over een volledig fitte selectie beschikken.

Ook tegenstander Sparta Nijkerk boekte bij de officiële seizoensopening een bekerzege: het Brabantse UNA werd met 3-2 verslagen in dezelfde eerste bekerronde. De promovendus, die afgelopen jaar via de nacompetitie vanuit de hoofdklasse de Derde Divisie bereikte, begon in oefenverband met een 3-1 overwinning op DVS ’33. Daarna volgde een nederlaag tegen DOVO (0-2) en een gelijkspel tegen TEC (1-1). Dinsdagavond oefende Sparta Nijkerk nog tegen dorpsgenoot NSC Nijkerk, een burenruzie die een 4-2 overwinning opleverde voor de Spartanen.

Het eerste competitieduel van Barendrecht in Nijkerk wordt zaterdagmiddag om 15.00 uur afgetrapt op sportpark De Ebbenhorst.