Barendrecht onderuit tegen Westlanders

31 July 2019, 19:20 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Barendrecht heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen het Westlands elftal met 4-1 verloren. De ploeg van coach Johan Voskamp kwam goed uit de startblokken. Vince van der Knaap kon al na vier minuten spelen profiteren van een enorme blunder in de Barendrecht-defensie en de bal koel langs doelman Donovan Levestone schuiven: 1-0. Acht minuten later kwamen de bezoekers echter al weer langszij. Op advies van zijn assistent langs de lijn legde arbiter Wim Wigleven de bal op de stip wegens hands van Angelo Zwirs (sv Honselersdijk). Doelman Edgar Leerdam stopte in eerste instantie de inzet van Tim Eekman, maar in de rebound was de speler van Barendrecht wel succesvol: 1-1.

Halverwege het eerste bedrijf nam Barendrecht bijna de leiding, maar met een snelle reactie voorkwam doelman Leerdam dat ten koste van een hoekschop. Na een half uur een prima combinatie tussen Ramon Ripson (VELO) en Lars van den Berg (Maasdijk), maar het schot van laatstgenoemde werd even fraai tot hoekschop verwerkt door doelman Levestone. Twee minuten later was het dan toch raak in Westlands voordeel. Een goede actie op links van Angelo Zwirs, die de bal in de kaats prima terugkreeg van Roy Vermolen (FC ‘s-Gravenzande) en vervolgens met rechts langs de grond uithaalde en de Barendrecht-goalie volkomen kansloos liet: 2-1.

Daarmee had het Westlands Elftal voor de pauze haar kruit nog niet verschoten. Vlak voor rust kreeg het een strafschop toegekend toen Vince van der Knaap bij de eerste paal licht werd vastgehouden door Barendrecht-verdediger Max van Dijk. Voor arbiter Wigleven was het voldoende de bal weer op de stip te leggen. Good-old Marko van der Knaap wist er wel raad mee, al koos doelman Donovan Levestone nog wel de goede hoek: 3-1.In de 66ste minuut werd het 4-1 door een treffer van Lyra-speler Ardi Luijendijk. Daar bleef het wat de score betreft bij. Enige wapenfeit was nog de publiekswissel voor Marko van der Knaap. Voor hem kwam terug in het veld Dylan Arbouw van gastheer KMD.

Door: Haaglandenvoetbal.nl