Barendrechts Dagblad | Barendrecht moet vijf punten goedmaken

Barendrecht moet vijf punten goedmaken

mainImage

Barendrecht heeft zaterdag in Amsterdam het zicht op degradatie niet weten te verkleinen. De rood-witten verloren met een piepjong elftal met 3-0 bij koploper AFC. De thuisclub liep daarmee uit op achtervolger IJsselmeervogels en lijkt op weg naar de titel. Barendrecht hikt met nog vijf wedstrijden te gaan tegen een achterstand van vijf punten op de laatste concurrenten VVSB en FC Lienden, die ook allebei verloren.

Na bijna een kwartier was Barendrecht in Amsterdam dicht bij de openingstreffer, maar Jeffrey Aarts schoot tegen de onderkant van de lat. Over pech gesproken, want drie minuten later lag de bal aan de overkant achter Barendrecht-doelman Lee Quincy Cheuk-a-Lam. Topscorer Raily Ignacio mikte raak, 1-0.

Barendrecht probeerde wat terug te doen, onder meer met Salhi en Krolis, maar het laatste zetje ontbrak. Vlak voor rust maakte Yordi Teijsse er 2-0 van en toen was het duel eigenlijk al gespeeld.

Na de rust hetzelfde speelbeeld, Barendrecht deed zijn best, maar kwam veel tekort. Iets voor het einde maakte Kenny Teijsse er nog 3-0 van met een afstandsschot. Bij AFC hadden ze op dat moment al meer interesse in de tussenstand bij IJsselmeervogels, dat uiteindelijk op eigen veld met 2-1 verloor van HHC Hardenberg.

 


Foto: Cees Bakker