23 March 2019, 18:23 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad

Barendrecht heeft zaterdag opnieuw verloren in de Tweede Divisie. Ditmaal was Jong Vitesse op sportpark De Bongerd veel te sterk voor de rood/witten (5-1). Barendrecht maakte een aangeslagen indruk op het eigen sportpark De Bongerd. De late nederlaag in Rijnburgse Boys en de nieuwe overwinning van concurrent VVSB was als een mokerslag aangekomen bij de BVV-hoofdmacht. Het vrijuit spelende Jong Vitesse was daardoor in de eerste helft de bovenliggende partij en kwam halverwege het eerste bedrijf op voorsprong door een doelpunt van Musaba (0-1). Ook Barendrecht krijg af en toe mogelijkheden, waaronder een riante: vlak voor rust zette Rowendley Martijn goed door en legde hij de bal klaar voor Elson Rosario de Almeida, die van dichtbij via de vingertoppen van de keeper over schoot. Daardoor bleef het voor rust 0-1.

Na de thee probeerde Barendrecht de gelijkmaker te forceren, maar bleef Jong Vitesse de beste kansen houden. De gasten uit Arnhem kregen rond het uur een strafschop, maar keeper Quincy Lee Cheuk-a-Lam stopte de penalty. Toch was het vijf minuten later 0-2, toen opnieuw Musaba scoorde voor de Arnhemmers. Het duel leek gespeeld, maar direct na de aftrap maakte Barendrecht toch weer de aansluitingstreffer: invaller Qjell Krolis kopte de 1-2 binnen. Het gaf de thuisploeg heel even wat vertrouwen, maar dat was van korte duur: Margaret zorgde vijf minuten later alweer voor de 1-3. Daarna mochten de gasten nog naar hartenlust combineren tegen het uitgebluste Barendrecht, dat door doelpunten van opnieuw Margaret (1-4) en Musaba (1-5) nog twee treffers om de oren kreeg.

De ploeg van trainer Jack van den Berg blijft zodoende voorlaatste in de Tweede Divisie en moet hopen dat VVSB zondag bij De Treffers niet opnieuw wint. Dan zou Barendrecht de volgende speelronde als hekkensluiter in gaan.