Barendrecht helpt Sneek aan eerste overwinning

1 December 2019, 18:56 uur
Cees Bakker

Voor Barendrecht kwam er zaterdag in Sneek een einde aan een goede serie. De rood-witten verslikten zich door met 3-2 te verliezen van ONS Sneek. Voor de Friese hekkensluiter was het de allereerste zege van het seizoen. Barendrecht was tien minuten (even voor en iets na de rust) niet bij de les, waardoor ONS op 3-0 kon komen. Pas in de slotfase kwam de ploeg van Jack van den Berg terug, maar de 3-2 viel te laat om nog een punt te kunnen halen.

De Barendrecht-oefenmeester stuurde in Friesland dezelfde ploeg het veld als de week ervoor tegen VVSB. Dus met Delano a Cohen op het middenveld en Bram de Bruin voor Marouane Bakour in de aanval. Er kwamen kansen voor Max van Dijk en voor Peter de Lange, maar het bleef 0-0. Barendrecht was geen schim van de ploeg die vorige week vlot van VVSB won. Vlak voor de rust werd het zo maar 1-0 voor de thuisploeg door Ruendel Martina na geklungel van a Cohen achterin. Het werd nog erger toen doelman Nick van der Ploeg een vrije trap van Nick Kuipers niet kon klemmen en Oege Sietse van Lingen de 2-0 kon aantekenen. A Cohen had zijn misser snel goed kunnen maar miste voor de onderbreking de kans op 2-1.

Barendrecht kwam beroerd uit de kleedkamer. Want wie een offensief verwachtte, zag het tegendeel. Martina maakte er voor ONS Sneek 3-0 van. En even daarna waren er zelfs mogelijkheden op 4-0. Twintig minuten voor tijd deed Peter de Lange dan eindelijk wat terug, 3-1. En toen Niels Vorthoren er tien minuten daarop 3-2 van maakte, leek een punt in het handbereik.

Een slotoffensief volgde op het doel van ONS Sneek, waarbij Barendrecht een paar keer tevergeefs een strafschop claimde. Invaller Jeroen van der Wal en Stanley Husen kregen mogelijkheden, maar de kans op de gelijkmaker kwam in de extra tijd voor Niels Vorthoren. De middenvelder schoot echter tegen de Friese doelman op.

Zo bleef het 3-2 waarbij Barendrecht op de lange weg terug naar huis nog wel eens teruggedacht zal hebben aan die tien minuten waarin Sneek drie keer mocht scoren.