Barendrecht besluit 2019 met zege in Rijnmond Cup

12 December 2019, 17:24 uur
Cees Bakker
Bas Mourits.

Barendrecht 1 heeft het kalenderjaar 2019 afgesloten met een overwinning. Ten koste van OHVV werd de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup bereikt.

Al binnen het uur nam Barendrecht afstand van OHVV, dat uitkomt in de vierde klasse. Marouane Bakour (foto) was voor de thee tweemaal trefzeker (2-0). Direct na de rust zorgde Nassim Amaarouk voor de derde Barendrechtse treffer (3-0) en maakte Bram de Bruin de 4-0. Een kwartier voor tijd redde Gawin van Gort wel de eer voor OHVV, door op knappe wijze vanaf de middenlijn Barendrecht-keeper Levestone te verschalken (4-1). Het slotakkoord was voor Bas Mourits. De aanvaller, die zijn rentree maakte in Barendrecht 1 na enkele maanden blessureleed, bepaalde de eindstand vijf minuten voor tijd op 5-1.

Door de overwinning zit Barendrecht binnenkort in de koker bij de loting van de derde ronde van het regionale bekertoernooi. Het voetbaljaar 2019 zit er daarmee op voor het vlaggenschip, dat komend weekend geen competitieverplichtingen heeft en ook niet in oefenverband in actie komt. Na de winterstop hervat Barendrecht de competitie op zaterdag 11 januari, met een uitwedstrijd bij Excelsior ’31.