Barendrecht 2 bekert tegen SC Feyenoord

19 February 2019, 08:42 uur
Sport
mainImage

Barendrecht 2 komt dinsdagavond in actie tegen het eerste elftal van SC Feyenoord. De Barendrechtse beloften spelen de ontmoeting tegen de Rotterdamse hoofdklasser in het kader van de derde ronde van de districtsbeker.

Nadat Barendrecht 2 ongeslagen de poulefase door was gekomen, baarde het in het bekertoernooi opzien door hoofdklasser Smitshoek te verslaan. De competitiegenoot van SC Feyenoord ging in eigen huis met 3-2 onderuit tegen de beloften van de dorpsgenoot. In de tweede ronde wonnen de rood/witten opnieuw van een standaardteam; toen werd de zondagploeg van Voorschoten ’97 met liefst 7-1 verslagen.

Nu treffen de Barendrechtse talenten het eerste elftal van SC Feyenoord. Sinds de Rotterdammers overstapten van het zondagvoetbal naar de zaterdag, moest de ploeg in 2014 beginnen in de vierde klasse. In vier jaar tijd wist de ploeg te promoveren naar de hoofdklasse, waarin het momenteel op de derde plaats staat. In de districtsbeker bereikten de Rotterdammers eenvoudig de derde ronde, dankzij zeges op RKAVV (3-0) en Heinenoord (7-0). Trainer van SC Feyenoord is Raymond Frehe, die eerder als oefenmeester Barendrecht 2 onder zijn hoede had. Ook de voormalig Barendrechters Paul Norbruis en Ricardo Merrelaar komen uit op Varkenoord. Merrelaar is zelfs gedeeld topscorer van de Rotterdammers en heeft net als Junior Obiku – zoon van de cultheld van de Stadionploeg – negen treffers achter zijn naam staan.

Het bekerduel tussen Barendrecht 2 en SC Feyenoord 1 begint dinsdagavond om 20.00 uur op De Bongerd.