Arno Vermeulen maakt zich nog impopulairder

13 April 2020, 12:37 uur
Sport
mainImage
Johan Derksen met Arno Vermeulen op de achtergrond

Arno Vermeulen, voetbalcommentator bij de NOS, heeft zich de ergernis op de hals gehaald van de weldenkende Nederlander door ongezouten kritiek te leveren op de Eindhovense burgemeester John Jorritsma omdat die voorlopig geen voetbal toestaat in zijn stad.

Jorritsma vindt dat de bestrijding van het coronavirus nu even belangrijker is dan voetbal. Het verleidde Vermeulen om hem een demagoog te noemen, die ‘’krankzinnige uitspraken doet en daarom zijn mond moet houden.’’

Op Twitter wees communicatiedeskundige Lars Duursma erop dat Jorritsma, anders dan Vermeulen, beslissingen moet nemen over leven en dood.

De over het algemeen bij het voetbalpubliek weinig populaire NOS-sportbaas Arno Vermeulen verweet de burgemeester van Eindhoven bovendien profileringsdrang en kleineerde hem door te zeggen ‘’dat hij nog nooit van hem had gehoord.’’

Het onderwerp Vermeulen-Jorritsma staat ongetwijfeld op de agenda van het programma Veronica Inside. Het duo Derksen en Van der Gijp heeft al vaker gehakt gemaakt van ‘’dominee Vermeulen’’, die nu openlijk partij kiest voor het standpunt van de KNVB. De KNVB wil alle mogelijkheden voor hervatting van de competitie mogelijk houden en conformeert zich aan de opvattingen van de UEFA.