Barendrechts Dagblad | Ajax maakt werk van Feyenoorder Steven Berghuis
mainImage

Ajax maakt werk van Feyenoorder Steven Berghuis

22 juni 2021, 18:40 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Aanvoerder Steven Berghuis van Feyenoord staat in de belangstelling bij Ajax. De Amsterdamse club heeft de interesse gemeld bij het management van de 29-jarige aanvaller, die momenteel met Oranje deelneemt aan het EK.

Het huidige contract van Berghuis bij Feyenoord loopt medio 2022 af en bevat een gelimiteerde afkoopsom van 4 miljoen euro. Ook PSV en VfL Wolfsburg, de nieuwe club van trainer Mark van Bommel, zouden hem voor dat bedrag willen aantrekken.

Berghuis liet onlangs weten dat hij zich voorlopig met Oranje op het EK wil concentreren. Hij viel maandag in de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië (3-0) na de rust in. In de eerste twee pouleduels van het Nederlands elftal bleef hij reserve.

Berghuis speelt sinds het seizoen 2016-2017 voor Feyenoord. Eerder kwam hij uit voor FC Twente, VVV-Venlo, AZ en Watford. In het afgelopen seizoen maakte hij in de Eredivisie achttien doelpunten voor Feyenoord.

Berghuis zou bij Ajax moeten concurreren met Antony en David Neres, die bij een goed bod mag vertrekken. Arne Slot, de nieuwe trainer van Feyenoord, hoopt dat hij komend seizoen een beroep kan doen op de aanvaller. "Het is geen geheim dat ik hoop dat Steven blijft", zei hij vorige week. "Maar die keuze ligt niet alleen bij Feyenoord. Steven zal zijn eigen afwegingen maken. Ik heb nu geen enkele aanleiding om aan te nemen dat hij weggaat. Daar wil ik ook liever niet al te veel aan denken. Op dit moment ga ik ervan uit dat hij blijft."

Feyenoord trainde maandag voor het eerst dit seizoen. Nicolai Jørgensen was daar niet bij. De Deense spits heeft aangegeven dat hij de club uit Rotterdam wil verlaten.


Door: ANP | Foto: AS Media