mainImage

Afscheid John de Ronde en Laurens Visser

Afbeelding is niet meer beschikbaar
27 mei 2018, 12:02 uur
Sport

In en tegen Nootdorp liet Smitshoek het laatste duel van de competitie in de hoofdklasse A lopen. Nootdorp won verdiend met 3-1 en bleef bespaard van promotie/degradatie wedstrijden. Bij de thuisclub was Marcley Manuela met 3 goals de grote man. Smitshoek plaatste het duel in het kader van het afscheid van John de Ronde en Laurens Visser. Beide spelers zijn van grote waarde voor Smitshoek geweest.

Trainer Richard Middelkoop hield in vergelijking met de laatste weken een half elftal vaste krachten op de bank. In Nootdorp ontbraken Mike v.d. Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger v.d. Kleij, Damian v.d. Oever, Jurrian Reinata en Bart Deprez in de basis. Voor het duel waren er heuse fakkels van de Nootdorp jeugd en bleek dat de thuisclub veel belang had. Smitshoek nam het duel nauwelijks serieus.

De eerste 20 minuten keek het matige Nootdorp de kat uit de boom en leek het wel of men ontzag had voor het gehavende Smitshoek. Men speelde afwachtend en in een laag tempo. Op deze snikhete middag (29 graden) speelde Smitshoek rustig rond, aanvallend was men echter onmachtig. Halverwege het eerste bedrijf was er pas sprake van gevaar. Vanaf 20 meter kogelde uitblinker Marcley Manuela op doel. Robin Boot kon maar ternauwernood redding brengen. Nootdorp wierp de schroom van zich af en zag dat er wat te halen was. Op rechts ging Luiza Polino goed door en zijn perfecte voorzet werd door Marcley Manuele tot treffer gepromoveerd: 1-0. Smitshoek vergat de nodige energie in de wedstrijd te steken en kwam er niet aan te pas. Een diepe bal van Mike Hollenberg bereikte Marcley Manuela die met een fraaie lob de 2-0 scoorde. Voor rust nog een vrije schietkans voor Gillian Pieper over. Smitshoek slaagde er in het eerste bedrijf niet in maar enigzins gevaarlijk te worden.

Na de thee kwam Damian v.d Oever in het veld voor Erwin Bravenboer. Aan het spelbeeld veranderde niet veel. Nootdorp beperkte zich tot het consolideren van de voorsprong en Smitshoek modderde maar wat aan. Het eerste gevaar van de oranje-zwarten kwam na 68 (!) minuten. Damian v.d. Oever ging op rechts goed door en bediende Sean Verburg. Zijn inzet werd gekeerd door de Nootdorp goalie. Na matig verdedigen van de Smitshoek defensie gooide Marcley Manuele het duel in het slot: 3-0.

Het laatste kwartier stond in het teken van het afscheid van John de Ronde (hij droeg in zijn afscheidsduel de aanvoerdersband) en Laurens Visser. Beide sympathieke voetballers hebben de laatste jaren hun bijdrage geleverd aan de sportieve opmars van Smitshoek en gingen onder applaus van het veld. Zijn hangen hun voetbalschoenen aan de wilgen. In de slotfase kwam Bart Deprez in het veld en hij toonde direct zijn uitzonderlijke klasse. Eerste zette hij Remco de Neef vrij voor het doel. De gelegenheidsaanvaller miste. Even later was de Smitshoek spits zelf verantwoordelijk voor het redden van de spreekwoordelijke eer: 3-1. Na een prima seizoen (directe handhaving op de 11e plaats met 34 punten) een duel om snel te vergeten.

 


Foto: Digitaal Dagblad