Advocaat wil goede gevoel meenemen naar Waalwijk

23 October 2020, 16:19 uur
Sport
mainImage

Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft een goed gevoel overgehouden aan de trip naar Zagreb, waar zijn ploeg donderdagavond doelpuntloos gelijkspeelde tegen Dinamo Zagreb. Dat gevoel wil hij meenemen naar Waalwijk, waar hij zondag met Feyenoord RKC treft.

"Eigenlijk hebben we onszelf donderdagavond tekortgedaan. We speelden goed voetbal en kregen genoeg kansen. Dat lukte ons zelfs met tien man. Hopelijk kunnen we dat goede voetbal ook in de eredivisie laten zien. We moeten het goede gevoel meenemen naar Waalwijk", zei Advocaat.

RKC staat op de dertiende plaats met vier punten. De positie op de ranglijst zegt niet alles, weet ook Advocaat na het gelijkspel van vorige week, thuis tegen hekkensluiter Sparta. "Na het duel met Sparta hoorde ik ook mensen zich afvragen hoe we gelijk konden spelen tegen die ploeg, want het was Sparta maar", aldus de ervaren trainer.

"Mensen moeten niet verwachten dat wij alle wedstrijden winnen. Ze mogen wel verwachten dat we weinig duels zullen verliezen, want wij hebben een ploeg die niet veel doelpunten tegen krijgt."

Vrijdag stond voor Feyenoord in het teken van uitlopen. Het duel met RKC begint zondag om 16.45 uur.


Door: ANP