Advocaat: ‘Marcos Senesi speelde geweldig’

10 November 2019, 19:45 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Dick Advocaat (r) met stadionspeaker Peter Houtman

Dick Advocaat kon z’n geluk niet op bij het beslissende doelpunt van Marcos Senesi en toen men er naar vroeg, keek hij met een gezicht van: ‘Vind je het gek?’

‘’Ja, als je van 0-2 terugkomt naar 3-2 zijn dat inderdaad momenten waar ik heel blij van word’’, aldus de Feyenoord-trainer, die de komende dagen weer wat te puzzelen heeft en ook te overwegen nu de Zuid-Amerikaan Macos Senesi eindelijk z’n visitekaartje heeft afgegeven. Niet alleen met het doelpunt waarmee de laatste hoop van RKC in rook op ging, maar ook met de klasse van het doelpunt: een kopbal die er niet om loog. Bovendien had hij foutloos gespeeld. Beide RKC-doelpunten konden hem niet worden aangerekend.

De Argentijn verblijft op dit moment in het ziekenhuis waar een foto gemaakt zal worden van zijn pols, die hij bij een ongelukkige manoeuvre flink bezeerde toen hij de boarding moest ontwijken.

Het wisselen van Arie-Jan van der Heijden was geen voorteken. ‘’Nee, hij had geel en Arie-Jan moet voluit kunnen gaan. Als ie dat niet kan, wordt het moeilijker. Daarom heb ik hem gewisseld’’, verklaarde Advocaat, die Senistera onder de maat vond.

‘’Ja, ik ben zeer tevreden over Marcos Senesi. Geweldig zoals hij speelde. En zo hoort het ook. Ik heb nog geen beelden terug gezien, maar ik ben ervan overtuigd dat ik dan wéér kan kan genieten’’, vond Advocaat. ‘’Als je blijft spelen zoals Feyenoord dat deed in de tweede helft, maar beginnende na de periode van 0-2, kan je tegen alle ploegen in de eredivisie uit de voeten. Ik heb echt leuke dingen gezien. Bovendien hebben we veel kansen gehad. Met name Jörgensen en Berghuis. Maar we hebben ze wel gecreëerd en dat is belangrijk. Niet vergeten: we komen van ver.’’