Aanvoerder Virgil van Dijk: geloof in succes is heel groot

29 November 2022, 19:55 uur
Sport
mainImage
ANP

Volgens aanvoerder Virgil van Dijk is het geloof in succes op het WK voetbal bij Oranje groot. "In elk geval bij mij en ongetwijfeld bij de rest van de groep ook wel", zei hij na de winst op Qatar (2-0). "Daarnaast overheerst bij iedereen het gevoel dat we beter kunnen én beter moeten. We kunnen ons in de knock-outfase geen slechte wedstrijd permitteren."

Nederland gaat in elk geval als groepswinnaar naar de achtste finales in Qatar. Over de wedstrijd tegen het gastland was Van Dijk over het algemeen te spreken. "Er stond na de tegenvallende vorige wedstrijd wel wat druk op nu. We wisten dat we beter moesten voetballen én dat we vertrouwen moesten 'tanken' voor de volgende wedstrijden. Dat is wel gelukt denk ik. We hebben niets weggegeven en we hebben met 2-0 gewonnen. Al was het natuurlijk niet allemaal perfect."

"Maar het is een raar toernooi", zei Van Dijk. "Welke ploeg speelt wel perfect? Welke ploeg wint alle duels wel heel makkelijk? We zijn nu heel lang ongeslagen", doelt hij op een serie van achttien interlands zonder nederlaag. "Dat zegt ook wel iets. En als ik Memphis Depay zie trainen, dan ziet er dat ook goed uit. Hij was tegen Qatar een paar keer ongelukkig. Maar je ziet meteen dat hij erbij is. Hij is heel erg belangrijk voor ons. Dat heeft hij al zo vaak bewezen."


Door: ANP