Barendrechts Dagblad | Vier aanhoudingen na ongeregeldheden rond de Kuip
mainImage

Vier aanhoudingen na ongeregeldheden rond de Kuip

23 mei 2021, 20:10 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Bij ongeregeldheden rondom de Kuip zondagmiddag na de finale van de KNVB play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht zijn vier aanhoudingen verricht. Eén van hen stond gesignaleerd voor een zware mishandeling van eerder dit jaar. De supporters gooiden onder meer met stenen en vuurwerk richting de politie en hebben daarbij een tweetal politiepaarden verwond. De politie onderzoekt of er mogelijkheden zijn om op basis van videobeelden nog meer verdachten aan te houden.

Tijdens de wedstrijd was de sfeer gemoedelijk bij de verzamelde groep supporters buiten het stadion. De situatie escaleerde toen die groep rond de laatste minuten van de wedstrijd een hek forceerde om het stadion binnen te komen. De ME kwam direct in actie. De supporters gooiden vuurwerk, stenen, kliko’s, hekken en andere objecten richting de politie. Zelfs de palen van verkeersborden werden uit de grond getrokken.

De politie voerde charges uit met de ME en zette de waterwerper in om de orde te herstellen. Twee politiepaarden raakten gewond door stenen die in hun richting werden geworpen. Rond 15.15 uur was de rust wedergekeerd na een kort kat en muisspel met de groep supporters die zich misgedroeg.

 


Door: ANP | Foto: Politie.nl