Team Onderwaterzoekingen zoekt nog naar slachtoffer (59) in Botlek

21 February 2024, 17:40 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen is nog bezig met de zoektocht naar het slachtoffer van het incident aan de Professor Gerbrandyweg in Rotterdam-Botlek. Het slachtoffer is een 59-jarige man uit Rotterdam-Hoogvliet. De persoon raakte na een aanvaring tussen een schip en een boorplatform in de Botlek.

Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur. Aanvankelijk werd een reddingsactie opgetuigd, maar dat is inmiddels "helaas" een bergingsactie geworden, laat de veiligheidsregio weten. Dat wil volgens de politie Rotterdam zeggen dat andere specialisten gaan zoeken dan in het geval van een redding. De duikteams van de brandweer zijn gestopt met zoeken.

De kans dat iemand het langer dan een uur in het water uithoudt, is volgens de veiligheidsregio niet groot. Daarom is het volgens de woordvoerder "realistisch" om te denken dat de persoon is overleden. Over de identiteit van de persoon die te water raakte, is nog niets bekend.

De Nederlandse Arbeidsinspectie gaat ter plaatse om een onderzoek naar het ongeval op te starten. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) "start een verkenning", laat een woordvoerster weten. Of de raad ook naar de haven toegaat is nog niet besloten. Ook is nog onduidelijk of de OVV daadwerkelijk een onderzoek naar het voorval gaat doen.