Taxichauffeurs niet blij met nieuwe te krappe plek in Delftsestraat

21 February 2024, 09:48 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

Ooit stonden de taxi's nog geparkeerd pal voor het oude Centraal Station in Rotterdam. Met de bouw van het nieuwe station verdween die plek en verhuisden ze naar de Delftsestraat, maar ook daar zijn nu restricties. De taxi's aan de voorkant van het Centraal Station staan hier links opgekropt in een parkeerkom aan de Delftsestraat. In de aangewezen bufferzone door de gemeente is daar maar plek voor 12 taxi's, terwijl op de oude plek (rechts) ruimte was voor zo’n dertig taxi’s.

In de Boekhorststraat bij de Hofbogen is een nieuwe plek ingericht voor 12 taxi's die op basis van oproep kunnen worden gedirigeerd naar de taxistandplaats bij Centraal Station. De oude plek is afgezet in verband met de bouw van de woontoren Tree House, de werkzaamheden daarvoor beginnen dit jaar. Tree House wordt een 130 meter hoge toren met 37 verdiepingen met  uit koop- en huurappartementen en biedt daarnaast volop ruimte voor talent, innovatieve start-ups en (internationale) bedrijven.

Daarnaast komt De Dépendance met verschillende gezellige horecagelegenheden. Hoe na de bouw van Tree House de situatie voor de taxi's zal worden is onduidelijk, maar de taxichauffeurs zijn nu niet gelukkig met de nieuwe krappe locatie.