Barendrechts Dagblad | SP Rotterdam wil wijkzorgkaart coronabesmettingen
mainImage

SP Rotterdam wil wijkzorgkaart coronabesmettingen

15 september 2020, 23:54 uur
Rotterdam & Regio

Er moet in Rotterdam een zorgkaart komen op wijkniveau om de coronabesmettingen te kunnen monitoren. Dat gaat Aart van Zevenbergen, de fractievoorzitter van de SP donderdag persoonlijk vragen aan zorgwethouder Sven de Langen.

‘’De vraag naar dit systeem is er om de zogeheten eerstelijnszorg adequaat te kunnen laten inspelen op de hulpvragen in de buurt. Ook faciliteert het een betere samenwerking tussen actieve bewoners, huisartsen, thuiszorg, verpleeghuizen en welzijn in hun strijd tegen corona’’, aldus Van Zevenbergen, die ervan overtuigd is dat een dergelijke inzicht op wijkniveau helpt bij voorkoming van verdere coronabesmettingen en ook bijdraagt om angsten weg te nemen.

De basis voor zo’n zorgkaart is tijdens de piek van de Corona-pandemie trouwens gelegd door de huisartsen in Delfshaven. De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft inmiddels een gezondheidskaart beschikbaar die het aantal coronabesmettingen per gebied weergeeft. De SP is daar blij mee, maar vindt het nog onvoldoende. Van Zevenbergen wil het nog gedetailleerder.