Barendrechts Dagblad | Rotterdamse recherche vindt dodenlijst met achttien namen
mainImage

Rotterdamse recherche vindt dodenlijst met achttien namen

27 november 2020, 11:29 uur
Rotterdam & Regio

De Rotterdamse recherche heeft in een onderzoek naar grootschalige cocaïnehandel een dodenlijst gevonden. Daarop staan achttien namen, zo meldt NRC. Een 25-jarige Rotterdammer werd in mei vermoord. Zijn naam stond ook op die lijst.


Volgens NRC is er een conflict gaande in de Nederlandse onderwereld. De dodenlijst zou daar een gevolg van zijn. Hoofdrolspeler is Roger P., beter bekend als Piet Costa. Binnen zijn groepering is er begin dit jaar ruzie ontstaan over geld. 

Een rechterhand van P., een Iraniër die drugsgeld vanuit Dubai beheerde, zou 100 miljoen euro hebben geroofd. De man zou als wraak enige tijd door P. ontvoerd zijn geweest. De Iraanse handlanger stelde daarop volgens NRC samen met een aantal anderen de dodenlijst op. De naam van P. stond er ook op, evenals de naam van een officier van justitie die in het verleden betrokken was bij een onderzoek naar de Iraniër.

De 25-jarige Rotterdammer die op 10 mei werd vermoord, was volgens NRC een vertrouweling van Roger P. Hij werd op straat vermoord met automatische wapens, zeiden getuigen destijds. P. zelf zit sinds juni vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Ook zou hij de martelcontainer die is ontdekt in Wouwse Plantage geintroduceerd hebben. 


Foto: ANP