Rotterdamse politie vindt achtergelaten haan in hotelkamer

10 February 2024, 12:58 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
PR

De politie in Rotterdam heeft vrijdag een jonge grote witte haan opgehaald die achtergelaten was in een hotelkamer waar al uitgecheckt was. De haan belandde op het politiebureau waar de dierenambulance werd gebeld. Echter, de dierenambulance wilde niet komen voor pluimvee. De politie gaf het niet op en zocht verder naar een goede opvang voor de haan en eindigde na een zoektocht bij de dierenorganisatie Zwerfkip en Zo. Trini van den Bos van Zwerfkip en Zo antwoordde de politie dat ze plek zou maken voor de haan en de politie bracht die in de avond bij haar. De haan zal zorgvuldig herplaatst worden op een fijne plek waar hij samen met een aantal hennen oud mag worden. Een dag eerder werd ook al in dezelfde regio de dierenambulance van de Dierenbescherming gebeld die weigerde om een gedumpte zwaargewonde haan op te halen (zie foto) en naar de dierenarts te brengen

Dit zijn geen uitzonderingen. Een groot deel van de dierenambulances wil niet rijden voor gedumpte kippen terwijl dit toch echt dieren in nood zijn. Ook is er bijna geen fatsoenlijke opvang voor deze dieren. Vrijwel geen dierenasiel vangt ze op en de enkele vogelopvangen die ze wel opvangen geven de dieren soms door aan een boer.

Comité Dierennoodhulp en Zwerfkip en Zo vinden het een schande dat een groot deel van dierenambulances en opvangen deze dieren in de kou laten staan waardoor ze uiteindelijk doodgaan.  “Kippen worden landelijk op grote schaal gedumpt en maar weinig dierenorganisaties en overheden maken zich druk om deze dieren. Maar ook voor deze dieren moet er net zo goed goede opvang zijn en ook horen dierenambulances voor deze dieren te rijden", aldus Trini van den Bos van Zwerfkip en Zo. Zij zal samen met Comité Dierennoodhulp en andere dierenbelangenorganisaties een brandbrief hierover sturen aan de Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad van Rotterdam.