Barendrechts Dagblad | Rotterdam heeft met Oud en Nieuw toch wel politie genoeg?
mainImage

Rotterdam heeft met Oud en Nieuw toch wel politie genoeg?

Rechts: raadslid Eskes (CDA)
16 september 2020, 00:32 uur
Rotterdam & Regio

Het zwaktebod van de GroenLinkse Amsterdamse burgemeester Femke Halsema om met het oog op het komende Oud en Nieuw het vuurwerkverbod in haar stad een jaar uit te stellen omdat de politie – mede door corona – in de nacht van 1 januari 2021 onvoldoende op het gebruik van vuurwerk kan handhaven, moet niet overslaan naar Rotterdam.

Zo ongeveer denkt raadslid Christine Eskes van het CDA, die als geen ander weet dat de coronabesmettingscijfers in Rotterdam niet of nauwelijks afwijken met die van Amsterdam.

‘’Halsema verwacht tijdens de jaarwisseling een groot aantal illegale feesten. Waarom?'' vraagt Eskes aan zichzelf en geeft ook het antwoord. ''Omdat het in de lijn der verwachtingen ligt dat de nachtclubs en discotheken voorlopig gesloten zullen blijven. Die ontwikkelingen maken dat ik het – zegt Halsema - onverantwoord vindt om onze politieagenten en handhavers dit jaar te vragen om de extra taak van een afsteekverbod op zich te nemen.”

Eskes citeert Halsema niet voor niks. ‘’Want ook hier zijn de besmettingscijfers relatief hoog. En ook hier zien we nu al een toename van illegale feesten. De discotheken en nachtclubs zullen in Rotterdam ook nog niet open zijn tijdens de jaarwisseling, en de handhavingscapaciteit in Rotterdam is eindig.’’

Het CDA wil er donderdag met burgemeester Aboutaleb over in gesprek.