Mislukte poging aansteken explosief Rotterdam maakt 'veel indruk'

21 November 2023, 16:23 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Google Maps

Een Rotterdammer heeft dinsdagochtend geprobeerd om een zelfgemaakt explosief aan te steken in een publiekslocatie van de gemeente. Dit gebeurde in het Looiershof in de wijk Delfshaven, waar het op dat moment volgens een politiewoordvoerster druk was. De poging mislukte, maar maakte volgens de woordvoerster "veel indruk", aangezien het mensen deed denken aan de dodelijke schietincidenten in Rotterdam eind september. "We hebben aan tientallen mensen slachtofferhulp aangeboden."

De verdachte is een 38-jarige man uit Rotterdam die een "zelfgefabriceerd brandbaar explosief" probeerde aan te steken, volgens de politiewoordvoerster "een haarlak-achtige bus met lont". Dit lukte niet, waarna de man het pand verliet en vervolgens aan de Willem Buytewechstraat werd aangehouden. De verdachte is een verwarde man, hij wordt verhoord. "Daarna kijken we wat er verder nodig is aan zorg- en hulpverlening, dan wel strafrechtelijk."

Een dergelijke bus is licht ontvlambaar of brandbaar, legt de woordvoerster uit. "Als je daar een lucifer bijhoudt, geeft dat een knal en schrik je je rot." Hoewel dit niet lukte, maakte de poging indruk op de aanwezigen en de buurt. "De buurt was afgezet, de lintjes, auto's en sirenes. Wijkagenten zijn langs geweest en we hebben slachtofferhulp ingeschakeld."


Door: ANP