Jonge verdachten moeten 'Sorry baas' zeggen in video; anders klappen

20 November 2023, 13:25 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Politie Nissewaard
Foto is ter illustratie. De jongeren op de foto hebben met deze zaken niets van doen.

Een aantal weken geleden deelde de politie uit Spijkenisse een bericht dat een groepje zeer jonge verdachten leeftijdsgenootjes op de knieën zette en dan: "Sorry baas" moesten zeggen. Als zij dit niet deden werden er rake klappen uitgedeeld. Één van deze incidenten is gefilmd en gedeeld via sociale media. Met grote impact voor het slachtoffer tot gevolg. Verschillende slachtoffers deden aangifte en na onderzoek zijn afgelopen week drie verdachten aangehouden en twee verdachten werden ontboden en verhoord.

De officier van justitie zal later bepalen welke (taak-) straf de verdachten zullen krijgen. Zij moeten zich binnen kort melden bij de rechtbank. Daarnaast zijn er meldingen bij Veilig Thuis gemaakt en wordt ook gekeken of er hulpverlening noodzakelijk is.

Tijdens het onderzoek kreeg de politie de vraag of het filmen van geweld eigenlijk strafbaar is. Het antwoord op de vraag of filmen strafbaar is? ABSOLUUT! Ook filmen en dit weer delen is STRAFBAAR!!! Onze boodschap: "Kap hier mee. Wij als politie zullen dit nooit accepteren en waar mogelijk sporen wij je op!"