Barendrechts Dagblad | Hoekstra na 22 jaar weg als assistent-trainer Excelsior
mainImage

Hoekstra na 22 jaar weg als assistent-trainer Excelsior

André Hoekstra.
7 april 2021, 12:30 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

André Hoekstra vertrekt aan het einde van dit seizoen na een dienstverband van 22 jaar als assistent-trainer van Excelsior. De Rotterdamse eerstedivisionist wil "een andere weg inslaan" en neemt daarom afscheid van een "echte clubman". Oud-Feyenoorder Hoekstra werkte als assistent samen met vijftien verschillende hoofdtrainers.

"Dit is zeker geen makkelijk besluit geweest, omdat André natuurlijk een echte clubman is met een grote staat van dienst voor Excelsior’’, zegt algemeen directeur Ferry de Haan op de website van de club. "Maar als club zijn wij tot de conclusie gekomen dat verandering noodzakelijk is, zowel op als naast het veld."

Hoekstra (58) werkte eerder als hoofd opleiding, trainer van het tweede elftal en assistent-trainer bij RBC Roosendaal en ADO Den Haag. Voordat hij bij Excelsior in dienst trad was hij anderhalf jaar hoofdtrainer in Den Haag. Met Excelsior promoveerde hij vier keer naar de Eredivisie waarin hij tien seizoenen als assistent actief was.

"Ik zal Excelsior altijd blijven volgen, al is het vanaf komend seizoen helaas niet meer als onderdeel van de staf", zegt Hoekstra. "Natuurlijk vind ik het jammer dat de club dit besluit heeft genomen, maar in de voetbalwereld weet je dat dit moment kan komen."


Door: ANP | Foto: SBV Excelsior