Barendrechts Dagblad | Hart van Zuid krijgt steeds meer vorm
mainImage

Hart van Zuid krijgt steeds meer vorm

7 april 2021, 13:15 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Bouwverkeer rijdt af en aan. Graafmachines draaien volle dagen. Rond Zuidplein wordt druk gebouwd. Wat is al klaar en wat staat nog te gebeuren? Een update van de gebiedsontwikkeling.

Met zo’n 165 winkels en 1.700 parkeerplaatsen is Zuidplein een van de grootste overdekte winkelcentra van het land. Een positie die nog eens wordt versterkt door een uitbreiding van 5.000 vierkante meter. De werkzaamheden zijn op dit moment in volle gang. In de uitbreiding is plaats voor twee grote supermarkten, een aantal kleinere verswinkels en horeca met een groot dakterras. In de zomer van 2022 is de uitbreiding gereed.

Extra parkeergarage

Meer winkelruimte betekent ook meer parkeerplekken voor auto’s en fietsen. Hiervoor wordt een nieuwe garage gebouwd met ruim 200 parkeerplaatsen. Bij de nieuwe opgang is ruimte voor extra fietsen. Door de bestaande garage loopt straks een route voor voetgangers die Charlois en het Motorstraatgebied verbindt. Deze looproute is 24 uur per dag te gebruiken

Nieuwe entree

De garage en de uitbreiding worden verbonden met het bestaande winkelcentrum, dat nu grondig wordt opgeknapt. Om het winkelcentrum toegankelijker te maken, wordt er gewerkt aan een nieuwe toegang vanaf de busterminal. Dit is de plek waar bussen aankomen en vertrekken. De terminal en het winkelcentrum lopen straks in elkaar over. Op dit moment worden de bestaande busbanen alvast verlegd. Eind dit jaar moet de nieuwe terminal klaar zijn.

Autovrij gebied

Na de zomer start de renovatie van de Gooilandsingel. Dit wordt een voetgangersgebied met veel groen en ontmoetingsplekken. Een boulevard in de stad die straks alle faciliteiten in Hart van Zuid met elkaar verbindt. Van het - nog aan te leggen - hotel en de bioscoop naast Ahoy (2022) tot het kersverse Theater Zuidplein dat afgelopen september haar opening vierde. 


Foto: Hart van Zuid