Eis van 14 jaar tegen verdachte van doodsteken man Hoogvliet

21 November 2023, 16:20 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Envato

Tegen een 32-jarige vrouw die verdacht wordt van het met grof geweld doden van een man uit Hoogvliet is veertien jaar cel geëist. Daniela D., een illegaal in Nederland verblijvende Chileense prostituee, zou Danny op 24 december vorig jaar in zijn woning met een mes hebben gedood. Op het lichaam van het slachtoffer troffen onderzoekers ruim tweehonderd verwondingen aan.

Aan de dood van het slachtoffer ging volgens de verdachte een hevige ruzie vooraf. Zowel zij als Danny waren onder invloed van drank en drugs. De verdachte zegt tegen de rechtbank dat ze zich moest verweren tegen aanvallen van Danny. Ze kan zich op de zitting, naar eigen zeggen, echter vaak voor haar belastende details van die fatale dag niet meer herinneren.

De rechter en de officier van justitie constateren dat bepaalde details van de verklaring van de verdachte tegenstrijdig zijn. "Maar vaststaat dat de verdachte Danny om het leven heeft gebracht en doodslag bewezen is. Het lijkt erop dat ze volledig is losgegaan op het slachtoffer die ook steekwonden in zijn ogen en oren had en niet blijkt dat ze zich verweerde", aldus de officier.


Door: ANP