mainImage

Burgemeester: Ruimte voor 30.000 extra mensen bij huldiging

25 mei 2022, 18:15 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Mocht Feyenoord woensdag in de finale van de Conference League AS Roma verslaan, dan is er vrijdag ruimte voor duizenden extra fans bij de huldiging. Dat zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.

"We zijn bezig om bij een grote parkeerplaats bij stadion De Kuip ruimte te maken waar nog eens 30.000 mensen de huldiging kunnen volgen via beeldschermen," aldus Aboutaleb.

In het stadion zelf zijn een kleine 50.000 mensen welkom voor de huldiging. Eerder besloot Aboutaleb dat de traditionele huldiging op de Coolsingel niet kon doorgaan omdat de bedrijven die dat organiseren niet genoeg personeel kunnen vinden om de zaak in goede banen te leiden.

De burgemeester is niet bevreesd voor problemen met mensen die vrijdag in het centrum van de stad de zege van Feyenoord willen vieren. "De stad is groot, ik kan mensen niet verbieden naar Rotterdam te komen. Ik heb de horeca in Rotterdam en de rest van Nederland gevraagd om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om de huldiging te volgen."

 


Door: ANP | Foto: ANP