Barendrechts Dagblad | Alleen coalitiepartner CU-SGP houdt inspreekrace vol
mainImage

Alleen coalitiepartner CU-SGP houdt inspreekrace vol

Gerben van Dijk (CU-SGP)
22 juni 2021, 16:04 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Het lijkt erop dat van de zes coalitiepartijen in de Rotterdamse gemeenteraad (die tot nu toe voor de plannen zijn van een nieuwe Kuip) alleen het burgerlid Van Dijk de finish haalt van de driedaagse inspreeksessie door de Feyenoord-supporters. Hij is van CU-SGP. 

Tijdens de derde sessie was hij alleen nog samen over met Christine Eskes (CDA), maar tenslotte zat hij er halverwege de middag namens de politieke voorstanders toch alleen. Wel kwam op het einde burgemeester Aboutaleb nog even meeluisteren. Hij was gedurende de inspreektijd een paar keer door de supporters genoemd als ''een duidelijke voorstander'', die straks na 18 jaar ''iets wil achterlaten'', zoals Bram Peper dat deed met de Erasmusbrug.

Van de andere coalitiepartijen VVD, PvdA, GroenLinks en D66 ontbrak bij de laatste inspreekdag een raads- of burgerlid. Hun vervangende meeluisterende fractiemedewerkers mochten binnen de spelregels geen vragen stellen. Van de oppositiepartijen ontbraken dinsdag – net als maandag - Nida en Denk.