mainImage

2 jongens op Wilhelminaplein beroofd van telefoons en pinpassen

30 november 2022, 10:03 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Op het Wilhelminaplein zijn maandagmiddag twee jongens beroofd van hun telefoons en pinpassen. Dit gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen. De politie is op zoek naar de verdachten en komt graag in contact met getuigen. De slachtoffers, twee jongens van 15 en 16 jaar uit Rotterdam, hadden afgesproken met een andere jongen. Toen zij hem ontmoetten, bleken er echter nog drie andere jongens te zijn op de afgesproken plek.

Eén van die drie jongens haalde een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tevoorschijn. Onder bedreiging van dat voorwerp werden de twee jongens gedwongen om hun telefoons en pinpassen af te staan. De verdachten vluchtten daarna in de richting van het metroviaduct op de Hillelaan. Het gaat om vier jongens rond de 15 à 16 jaar oud. Eén had een donkergrijs trainingspak aan en de andere jongens droegen zwarte hoodies.

Agenten maakten direct na de melding een zoekslag in de directe omgeving, maar troffen daar de verdachten niet meer aan. De recherche is daarom hard op zoek naar mensen die iets gezien hebben, beelden hebben of misschien iets weten. Melden kan via tel 0900-8844.

 


Foto: ANP