Barendrechts Dagblad | 143 bekeuringen bij Verkeerscontrole Rotterdam-Ommoord
mainImage

143 bekeuringen bij Verkeerscontrole Rotterdam-Ommoord

17 april 2021, 10:04 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Bij een grootschalige verkeerscontrole in Rotterdam-Ommoord zijn vrijdag 143 bekeuringen uitgeschreven. Het betrof een controle gericht op verkeersveiligheid en ondermijning. Tientallen politieagenten namen deel aan de actie, zo waren er het Team Verkeer, de bereden politie, wijkagenten en de politiehelikopter ter plaatse.

In het begin van de middag was het gelijk raak. Twee gasten gingen ervandoor op een brommer bij de controle. Er ontstond een achtervolging door de wijk Zevenkamp. Uiteindelijk werd één van de verdachten aangehouden met een kilo aan henneptoppen in zijn bezit. Naar zijn maatje wordt nog onderzoek gedaan.

Na alle jaren van controles bleken de bestuurders van brommertjes en scooter het nog steeds niet allemaal op orde te hebben. 50 bestuurders kregen een prent voor een te hoge constructiesnelheid, daarnaast werd er een WOK-melding opgemaakt. Dat houdt in dat de Rijksdienst van het Wegverkeer het voertuig opnieuw zal keuren als de snelheid weer terug naar normaal is gebracht. Tot die tijd mag je er niet meer op rijden.


Foto: Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs