mainImage

Netflix houdt Squid Game-speeldag in Rotterdam

15 oktober 2021, 11:52 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Fans van de Netflix-hit Squid Game kunnen nu ook zelf meedoen met het Red Light, Green Light-spel uit aflevering één van de serie. De inmiddels wereldberoemde pop uit de Zuid-Koreaanse serie staat vanaf komend weekend op pleinen in verschillende steden in Nederland. Netflix houdt zondag een Squid Game-speeldag van 12:00 tot 17:00 uur op het Eendrachtsplein in Rotterdam.

De pop van het spel Red Light, Green Light, dat in Nederland bekend is als Annemaria Koekoek, staat zaterdag in Maastricht en wordt zondag naar Rotterdam verplaatst. Passanten en fans van 16 jaar en ouder kunnen zich vervolgens gedurende de middag aanmelden bij de gemaskerde bewakers. Per keer kunnen er vijf spelers meedoen. Wie zonder gesnapt te worden de overkant bereikt, wint enkele Squid Game-memorabilia. Uiteraard brengen de Nederlandse spelers het er, in tegenstelling tot die in de serie, wèl levend vanaf.

Met de actie speelt Netflix in op het succes van Squid Game, waarvan eerder deze week bekend werd dat het nu al de best bekeken serie ooit is op de streamingsdienst. De dramaserie, die op 17 september op Netflix verscheen, gaat over een groep mensen die hun leven waagt in een mysterieus overlevingsspel, waarmee miljarden gewonnen kunnen worden.


Door: ANP | Foto: ANP