Barendrechts Dagblad | Verkeerswethouder moet eigengereidheid komen uitleggen
mainImage

Verkeerswethouder moet eigengereidheid komen uitleggen

Rechts: wethouder Bokhove (boven), raadslid Van Drunen (onder)
2 november 2020, 19:50 uur
Politiek

Komende donderdag tijdens de actualiteitenvergadering van de gemeenteraad moet mobiliteitswethouder Judith Bokhove uitleggen hoe het kan dat zij het verkeersexperiment aan de noordzijde van de Erasmusbrug solo verlengt zonder ruggenspraak met en kennisgeving aan de Raad. Ook het verkeersexperiment bij de Maastunnel krijgt op die manier een vervolg, zegt Leefbaar-raadslid Bart van Drunen. Hij moest het via de pers vernemen. Onbestaanbaar, vindt hij.

‘’De wethouder neemt de vlucht vooruit en laat weten het experiment aan de noordzijde van de Erasmusbrug zelfs permanent te willen maken. Nog vóór de resultaten van de evaluatie bekend zijn en vóór consultatie met de gemeenteraad én de gebiedscommissie Centrum en wijkraad Katendrecht-Wilhelminapier’’, volgens Van Drunen, die nu met haar in debat gaat.

Alle verkeersexperimenten van GroenLinks-wethouder Bokhove zijn ingegeven door de wens de stad autoluw te maken en de mensen te verplichten om te wandelen en te fietsen. Zij wordt daarin door het voltallige college, inclusief de VVD, gesteund.