Barendrechts Dagblad | Tanya Hoogwerf sluit zich aan bij partij Richard de Mos
mainImage

Tanya Hoogwerf sluit zich aan bij partij Richard de Mos

30 oktober 2020, 09:26 uur
Politiek

Het Rotterdamse raadslid Tanya Hoogwerf sluit zich aan bij Code Oranje, de partij waar het Haagse raadslid Richard de Mos de Tweede Kamer mee in wil. De Leefbaar-politica komt op nummer drie van de kandidatenlijst. 

Hoogwerf zegt bezorgd te zijn over de migratie naar Nederland en het taboe om daarover te spreken. Daar wil zij met Code Oranje verandering in brengen. In de kamer zegt de Rotterdamse zich in te willen zetten voor de problematiek rond de gevolgen van arbeidsmigratie, de opvang van vluchtelingen en de 'vaak gebrekkige integratie'. Verder wil ze met een referendum een immigratieqoutum afdwingen.

"De grens aan het absorptievermogen is bereikt. Dat zie ik als raadslid dagelijks in Rotterdam. De zwakke wijken bijvoorbeeld  waar het water al aan de lippen staat krijgen de instroom van nieuwkomers primair voor hun kiezen'', zegt het raadslid. ''We denken in Nederland over alles na, maar niemand buigt zich over de gevolgen van bevolkingsgroei. Er moet eindelijk regie - visie - komen. Nederlanders verdienen een overheid die de veroorzaakte problemen erkent en herkent. Weg met de kloof, het is tijd voor een luisterend oor en oplossingen.''

Haar Leefbaar-collega Eerdmans maakte donderdag bekend zich te kandideren op plek 4 van de kieslijst voor Forum voor Democratie.

Code Oranje is opgericht door de Haagse oud-wethouder Richard de Mos. Hij is verdachte in een corruptiezaak, men verdenkt hem van het helpen van bevriende ondernemers in ruil voor donaties aan zijn partij.


 


Foto: Gemeente Rotterdam